Dijagnoza White dot sindrom – kakve je prognoza bolesti?

Poštovani doktore, moje pitanje je usmjereno na makulu i White dot sindrom. Možete li mi pojasniti tu dijagnozu i kakve su prognoze, da li White dot sindrom prolazi sa ili bez posljedica? Dijagnosticiran je prije neka 3 mjeseca, nađen je uslijed pada imuniteta zbog menigitisa. Zamagljenje vida je prisutno na oku na kojem je ustanovljena spomenuta dijagnoza. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

white dot sindrom
Dean Šarić
Poštovani,

riječ je o ne tako čestoj, ali vrlo neugodnoj bolesti za koju ne znamo točno način nastanka, niti da li je riječ o jednom ili više različitih entiteta. Liječenje je do te mjere individualno da je nemoguće dati niti okviran način tretmana, a i ishod vezano za nastanak, uzroke i načine liječenja može biti različit. Svakako trebate iskusnog retinologa i imunologa za detaljno paćenje i liječenje ovisno o nalazima.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

1 × četiri =

Back to top button