Da li preporučate EnChroma naočale za daltoniste?

Poštovani dr. Šarić, imam daltonizam i razmišljam o tome da u skoroj budućnosti kupim EnChroma naočale za daltoniste, pošto sam vidjela na snimkama drugih korisnika da su ostali dosta iznenađeni promjenom. Na njihovim stranicama sam riješila test po kojim oni odrede vrstu naočala i rezultat mi je došao srednji stupanj protanomalije ili protanopije, pretpostavljam ipak protanomalije (Moderate Protan). Zanima me da li imate saznanja da li te naočale oštećuju vid i koliko vremena se uopće smiju nositi? Ja inače nemam dioptriju. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

EnChroma naočale, naočale za daltoniste
Dean Šarić
Poštovana,

nisam čuo za takve naočale i ne znam kako bi Vam one dale kolorni vid koji nemate, no vjerojatno ne štete pa se isplati probati. Moguće da djeluju na kontrastnu osjetljivost.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dvadeset + dvadeset =

Back to top button