Česta pojava crvenila na oku i kapku?

Poštovani, moj sin (20 godina) već dvije godine ima problem sa čestom pojavom crvenila na desnom oku. Crvenilo je najizraženije ujutro, a tokom dana se vidno smanji crvenilo bjeloočnice, ali rubovi kapaka (više donjeg) ostanu crveni. Preparati na bazi kortikosteroida su davali rezultate na neko vrijeme. Nedavno je uradio bris oka i izolovan je Staphylococcus aureus po antibiogramu senzitivan na sve antibiotike (meticilin, gentamicin, eritromicin, azitromicin, klaritromicin, roksitromicin, klindamicin, ciprofloksacin, levofloksacin, ofloksacin) osim penicilina. Molim Vas za savjet, kako trajno riješiti problem? Unaprijed se zahvaljujem i srdačno Vas pozdravljam.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

crvenilo na oku, crvenilo na kapku
Dean Šarić
Poštovana,

moguće da je riječ o kroničnom blefarokonjunktivitisu. Ako je tome tako, ta se bolest teško liječi i svakako trebate iskusnog oftalmologa koji će Vas voditi kroz liječenje. Napominjem još jednom da je liječenje teško i dugotrajno.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

četrnaest + četrnaest =

Back to top button