Blepharoconjuctivits i seboreja na licu i koži glave?

Poštovani dr. Šarić, prije više od mjesec dana javilo mi se crvenilo očnog kapka i perutanje (kod trepavica). Ja sam to ispirao kamilicom, ali nije davalo rezultate. Posjetio sam oftalmološku ambulantu gdje je doktor dijagnosticirao da patim od “blepharoconjuctivitsa”. Prepisao mi je kapi “Sol.Dexamethason-Neomycin” 6x na dan i mast “TobraDex” 3 puta na dan i rekao da to koristim 10-ak dana. Dalo je odlične rezultate, sve je prošlo, međutim sada (baš u ovom trenutku) mi se učinilo kao da mi se opet stvara crvenilo. Možda samo umišljam, nemam pojma. Ono što me zanima je da li je moguća ponovna pojava bolesti i ako je moguća kako je izliječiti jednom zauvijek? Moram napomenuti da mi se to prvi put događa i da patim od Seboreje na licu i koži glave. Slobodan sam nadati se vašem odgovoru. Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

blepharoconjuctivits, seboreja na licu
Dean Šarić
Poštovani,

vrlo vjerojatno su očni problemi dio kliničke slike seboreje. Liječenje je dugotrajno uz često ponavljanje simptoma. Kortikosteroide treba izbjegavati, jer mogu uzrokovati ozbiljne nuspojave. Trebaju Vas liječiti paralelno
dermatolog i oftalmolog.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

trinaest − 10 =

Back to top button