Vrijeme je za biometrijske inteligentne naočale uz Rodenstock DNEye® Scanner 2+

Ključ za razumijevanje revolucionarne tehnologije iza Biometrijskih inteligentnih naočala počinju s razumijevanjem dinamičnih zahtjeva cjelovitog vidnog sustava i uvažavajući činjenicu da vidite mozgom, a ne očima. Sve počinje sa DNEye® scanner-om.
0 Shares

Mozak je zapravo taj koji osjeća što se događa u našoj okolini. Kako biste bili sigurni da se njime možete lako kretati, potrebne su vam naočale koje vam mogu pružiti najbolji mogući ulaz. To osigurava da mozak prima informacije koje su mu potrebne za točnu orijentaciju i određivanje što se događa oko vas, omogućujući vam da odlučite na što se usredotočiti i zatim djelovati u skladu s tim.

B.I.G. EXACT™ čini veliku razliku

Rodenstock B.I.G. EXACT™ leće, temeljene na egzaktnom biometrijskom modelu oka koji pokreće jedinstvena Rodenstock DNEye® tehnologija, pružaju besprijekorno, dinamično i prirodno iskustvo vida koje savršeno funkcionira zajedno s vašim mozgom.

Sa B.I.G EXACT™ možete očekivati do 40% oštriji vid na blizinu i srednje udaljenosti, povećanu potporu mozgu zahvaljujući oštrijem vidu i 8,5° šire polje oštrine vida na blizinu.

B.I.G. Vision Rodenstock progresivne lece
Foto: Rodenstock

Šest koraka do B.I.G. EXACT™ doživljaja

Podaci iz DNEye® scanner-a ugrađuju se direktno u leću.

 1. Mjerenje individualnog oka sa DNEye® scanner-om – Optičar ili optometrist koristi DNEye® Scanner da utvrdi parametre svakog oka.
 2. Prijenos podataka u Rodenstock – Dok konkurenti također koriste mjerne uređaje, nitko zapravo ne prenosi cijeli skup podataka izravno u proizvodnju leće. Mi da.
 3. Kalkuliranje seta biometrijskih podataka – Naši patentirani izračuni koriste se za stvaranje izuzetno bogatog seta biometrijskih podataka.
 4. Konstrukcija egzaktnog biometrijskog modela oka – Ti se podaci koriste za izradu preciznog biometrijskog modela oka koje je identično individualnom oku.
 5. Digitalni prijenos podataka u leću – U izračunu leće koristi se model svakog oka koji se zatim tijekom proizvodnje prenosi u leću. Svaka leća je tako maksimalno prilagođena prema biometrijskim parametrima.
 6. Egzaktne biometrijske leće – Konačno, korisnik dobiva svoje naočale integrirane s biometrijskom inteligencijom – a sve to traje samo nekoliko dana.
Rodenstock aparat za mjerenje dioptrije očiju, DNEye Scanner 2+
Foto: Rodenstock

Svako oko je drugačije – biometrijska preciznost čini veliku razliku

Biometrijska preciznost čini veliku razliku. Danas većina proizvođača leća koristi standardni test vida sa samo četiri standardne propisane vrijednosti kao ulazne vrijednosti za proces izračunavanja naočalne leće. Ove standardne vrijednosti odgovaraju samo 2 % očiju i ostavljaju 98 % svjetskih korisnika progresivnih leća s naočalama koje ne pristaju točno njihovim očima. Ovo ima za posljedice kako se naočalna leća može što više precizno prilagoditi potrebama oka korisnika.

Rodenstock DNEye® Scanner dostupan je na čak 6 lokacija u Hrvatskoj:

 • Optika RAVU, Rijeka
 • Optika RAVU, Matulji
 • Optika VITRUM, Zagreb
 • Optika DADO, Sesvete
 • Optika LENS, Osijek
 • Optika OPTOTIM, Split

Više na: Rodenstock.hr

0 Shares
Oglas

Promo

Sponzorirani sadržaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

15 + šest =

Back to top button