V. optometrijska konferencija u Splitu – događaj za stručnjake koji se ne propušta!

Pozivamo vas na V. optometrijsku konferenciju srednje i jugoistočne Europe u organizaciji Veleučilišta Velika Gorica. Konferencija će se održati u Splitu, od 21. – 23. travnja 2023. godine u hotelu Radisson Blu Resort.
0 Shares

Veleučilište Velika Gorica sa veseljem organizira V. optometrijsku konferenciju srednje i jugoistočne Europe. Kako bi uspjeli u svom nastojanju daljnjeg jačanja ovog značajnog optometrijskog skupa pozivamo Vas da sudjelujete u realizaciji našeg cilja uz obostranu korist.

Teme konferencije:

  • Refrakcija i binokularni vid
  • Novi aspekti u kontaktnim lećama
  • Klinička optometrija
  • Suradnja između optičara, optometrista i oftalmologa

Radionice:

  • Niz radionica kliničkih vještina, od kojih će neke biti podržane od strane glavnih sponzora.

Glavni cilj konferencije je prijenos znanja na mlađe generacije optometrijske struke iskorištavanjem velikog potencijala i iskustva svjetskih i europskih priznatih i dokazanih stručnjaka.

Optometrijska konferencija Split
Foto: VVG

Do sada su održane četiri uspješne konferencije

I. optometrijska konferencija srednje i jugoistočne Europe održana je 2012. godine na kojoj se okupilo 424 sudionika iz 19 zemalja Europe. Po prvi puta u Europi na jednom mjestu okupili su se stručnjaci iz područja optike, optometrije i oftalmologije.

II. optometrijska konferencija srednje i jugoistočne Europe održana je 2014. godine jednako uspješna, te je nastavila razvijati kontinuitet cjeloživotnog usavršavanja u području optometrije. 378 sudionika je sudjelovalo u II. Optometrijskoj konferenciji iz 20 zemalja. Druga po redu konferencija u području optometrije potvrdila je veliki interes za ovu novu struku u regiji. Konferencija se održala pod pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića.

III. optometrijska konferencija srednje i jugoistočne Europe održana je 2016. godine. Okupila je 373 sudionika iz 21 zemlje i ponovno potvrdila potrebu za kontinuiranim transferom znanja.

IV. optometrijska konferencija srednje i jugoistočne Europe održana je 2018 godine u suradnji sa Europskom akademijom optometrije i optike (EAOO). Okupila je više od 500 sudionika iz 30 europskih zemalja, Azije i SAD-a te na taj način unaprijedila i promicala optometriju.

Konferencija Split
Foto: VVG

Projekt OCCSEE ima veliki značaj za daljnji razvoj optometrijske struke u regiji srednje i jugoistočne Europe. Veleučilište Velika Gorica se kroz organizaciju međunarodne stručno znanstvene konferencije OCCSEE 2012, 2014, 2016 i 2018 pozicioniralo vrlo visoko uz europske eminentne institucije i time omogućilo kontinuirani transfer znanja iz najrazvijenijih europskih zemalja.

Najveću korist iz ovog transfera znanja imaju sudionici konferencije – optometristi, oftalmolozi, studenti optometrije, optičari te gospodarstvenici i tvrtke u važnoj ulozi logističke potpore optometrijskoj struci.

Saznajte više na: Occsee.hr

0 Shares
Oglas

Promo

Sponzorirani sadržaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

devetnaest + 14 =

Back to top button