Poznati Hrvati isprobali revolucionarne tehnološke inovacije poliklinike Optical Express

Optical Express i Mental Training Center

Poliklinika Optical Express i Mental Training Center predstavili inovativni program poboljšanja vještina potrebnih za postizanje vrhunskih rezultata.

Zagreb, 17. studenog 2017. – U petak je u društvu Damira Martina, Mile Elegović, Marija Valentića, Luke Bulića, Ane Kričković, Tomislava Madžara, Natka Becka, Damjana Žunića, Igora Čerenšeka, pripadnika medija te brojnih uzvanika predstavljen jedinstveni inovativni program analize, treniranja i poboljšanja vještina, a kojeg prvi i jedini u Hrvatskoj upravo provode Poliklinika Optical Express i Mental Training Center.

Damir Martin

Damir Martin (hrvatski olimpijac i osvajač srebrne medalje u veslanju u Rio de Janeiru)

„Za sebe volim misliti da sam sportaš koji uvijek teži boljem i traži napredak u svakom pogledu, čak i kad sam ostvario uspjeh ili postigao zadani cilj. Mentalni trening činio je veliki iskorak za mene, a tehnike i alati pomogli su mi ostvariti još veći uspjeh u veslanju. Danas i dalje ulažem u sve važne aspekte pripreme: sportsku, kondicijsku, mentalnu, ali i u trening senzorike, što znači da pokrivam sva područja potrebna za vrhunski rezultat. Trening na Senaptec Sensory Stationu, neurofeedback i biofeedback uređaju čine značajan dio napretka u modernom svijetu sporta gdje upravo takva ulaganja čine 1% onoga što vas izdvaja od prosjeka.“

Ovom prilikom, tim vrhunskih liječnika i stručnih savjetnika: Tomislav Madžar, dr. med., Natko Beck, dr. med., mr. sc. Damjan Žunić, i Igor Čerenšek, mag. psych., kroz edukativni panel upoznao je uzvanike s najnovijim programima za unapređenje mentalnih sposobnosti i poboljšanje vještina te najnovijom tehnologijom u svijetu zdravlja. Sinergija motivacije, fokusa, odnosa i upravljanja emocijama potiče razvoj mentalnog zdravlja i postizanja izvrsnosti kod svakog pojedinca.

Damjan Žunić, Tomislav Madžar

mr. sc. Damjan Žunić i Tomislav Madžar, dr. med.

Tomislav Madžar, dr. med., predsjedničin savjetnik za sport i zdravstvo, predsjednik Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping. Tomislav je doktorirao na temi “Psihološki prediktori ozljedama u sportu”. Vlasnik je tvrtke “Vaš Pregled” za medicinu sporta i rada.

mr. sc. Damjan Žunić, optometrist, glavni trener na Senaptec Sansory Station-u. Damjan je odlučio dovesti Senaptec u RH, jedan od 3 uređaja u Europi. Bivši profesionalni košarkaš.

Posebno izrađenim treninzima na Senaptec Sensory Station-u pojedinci mogu bitno poboljšati koordinaciju očiju i ruku, sposobnost praćenja više meta u pokretu, prepoznavanje meta na periferiji te mnoge druge vještine koje su važne za postizanje vrhunskih rezultata. Senaptec Strobe naočale se koriste aktivno u svakodnevnim treninzima te na taj način poboljšavaju brzinu reakcije, balans tijela i sposobnost predviđanja. Osim poboljšanja vještina kod vrhunskih sportaša, predstavljena oprema koristi se i u terapiji nakon različitih neuroloških i motoričkih oštećenja te na taj način mogu bitno utjecati na ishod terapije i brži povratak u svakodnevni život.

Mila Elegović, Ana Kričković

Voditeljica poliklinike Optical Express Ana Kričković i Mila elegović glumica

Mila Elegović: „Oduvijek sam se divila sportašima i njihovoj mentalnoj snazi. Činilo mi se da dijele tajnu koju ostatak svijeta ne zna. Tajnu kako izvući najbolje iz sebe, kako pobijediti sebe, kako živjeti sebe. Kako zagospodariti sobom, svojim emocijama, kako biti slobodan i odgovoran, ranjiv i autentičan. Kako pobijediti i izgubiti, kako pasti i kako dići se. Kako biti ovdje i sada i nikada baš nikada ne odustati. Tajna one sekunde kada stvore svoje polje izvrsnosti. To nije lak put i zahtjeva disciplinu, predanost, strast, želju i davanje sebe do kraja. Moja disciplina se zove Mentalni Trening. Moj put se zove najbolja verzija mene. Treniram od 0 do 24, 365 dana u godini.“

Podizanje svijesti o važnosti preuzimanja kontrole nad vlastitim zdravljem i brige o očima – najosjetljivijem ljudskom organu – u fokusu je Poliklinike Optical Express čiji stručni tim dugi niz godina vjerno svjedoči o uspješnosti obavljenih tretmana i brojnim pozitivnim primjerima iz prakse. Mental Training Center tvrtka je koja je kroz svoje programe i tim vrhunskih stručnjaka psihologa u potpunosti posvećena primjeni znanstveno utemeljene psihologije izvrsnosti u napredak svojih klijenata.

Ana Kotzmuth, Igor Čerenšek

Ana Kotzmuth i Igor Čerenšek, mag. psych.

Igor Čerenšek, mag. psych. mentalni trener, osnivač i vlasnik brand-a Mentalni trening. Bivši plivač – olimpijac (nastupio u Ateni 2004.). Završio psihologiju u SAD-u na sveučilištu Minnesota. Provodi mentalni trening, a radi s vrhunskim sportašicama i sportašima, kao i ostalima koji žele postići izvrsnost. Njegova specijalnost je ZONA (FLOW).

Iskustva poznatih sportaša s Mental Training Centrom

Lovro Majer (nogometaš, NK Lokomotiva, najbolji mladi igrač HNL-a sezona 2016./2017.): „Za mene ne postoje nevažne utakmice i treninzi, svaki je dan prilika za napredak. Mentalni Trening Centar je mjesto gdje uz pomoć vrhunske tehnologije i stručnog nadzora svakodnevno ostvarujem napredak u fokusu i upravljanju intenzitetom, što kasnije prenosim na nogometni teren!“
 
Adrian Šemper (nogometni golman NK Lokomotiva): „Izvrsnost u mom sportu na poziciji vratara znači svakodnevnu preciznost, emotivnu kontrolu i fokus. To je moja odgovornost, a uz tehnologiju Mentalnog Trening Centra i njihovog tima stručnjaka na tome radim sustavno i precizno!“
 
Ivan Raič (odbojkaš): „Mentalni trening centar doprinjeo je mojoj mentalnoj fleksibilnosti u svakom pogledu. Mentalni trening pomogao mi je usavršiti sposobnosti što mi je posljedično pružilo priliku za napredak u tehničkom smislu, ali i u cijelom nizu drugih igračkih kvaliteta. Lakše mi je pronaći mir, fokusirati se na zadatak, jednostavnije pronalazim optimalnu razinu funkcioniranja, a ulazak u flow je postala moja svakodnevica. Neizostavan dio mog napretka podrazumijeva rad na biofeedback uređaju i Senaptec Sensory Station-u. Bez njih ne bi ostvario tako brzi napredak, što je u vrhunskom sportu ionako veliki izazov.“

Natko Beck

Natko Beck, dr. med., C.E.O. Core Interface. Neuroznanstvenik koji spaja recentna otkrića iz neuroznanosti sa sportom i pomaže sportašima pronaći zonu optimalnog funkcioniranja.

Zavidna ponuda usluga oba partnera kroz ovu jedinstvenu suradnju upotpunjena je inovativnim programom za postizanje izvrsnosti čime, zagrebačka Poliklinika Optical Express i Mental Training Center nesumnjivo postaju omiljene institucije koje na jednom mjestu pružaju cjelokupne usluge u domeni poboljšanja vještina i mentalnog zdravlja.

Ako vam je ovaj tekst bio koristan podjelite:
Optical Express laserska korekcija nagrada


Pošalji komentar5 × pet =

Complete otopina za kontaktne lece

Adresar

Pronađi očnu ordinaciju!
Pronađi očnu optiku!
Optometrijska konferencija 2018
anatomija oka, dijelovi oka
testovi za vid, testiranje vida, provjera vida
pojmovnik optika, optometrija, oftalmologija, astigmatizam, naočale, kontaktne leće, očni tlak
Complete otopina za kontaktne lece
Optometrijska konferencija 2018 Pula
Dea Lens Project Nidek

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!