Zašto djetetu nakon boravka van kuće oči postanu crvene?

Poštovani doktore, kod djeteta od 2.5 godine u zadnjih par mjeseci nakon boravka van kuće oči postanu crvene i podočnjaci potamne, i on naravno trlja oči i žali se na bol. Zima je i nije vrijeme vegetacije, a ne znam što da radimo. Kod doktora nije bilo moguće uraditi bilo kakav pregled, jer nije moguće natjerati dijete da gleda u aparat. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

djetetu nakon boravka van kuće oči postanu crvene
Dean Šarić
Poštovana,

vjerojatno ipak alergija, za početak nabavite zaštitne (sunčane – ali ne pretamne) naočale koje maksimalno zatvaraju oko. Također pokušajte ako oko crveni kapati obične umjetne suze što češće.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button