Zašto beba ima različite zjenice na očima?

Poštovani doktore, bebi od 2 mjeseca sam primjetila da su na očima različite zjenice. Na svjetlost reagiraju jednako. Razvija se uredno i ništa se drugačije ne ponaša. Vesela beba. Molim Vas koji bi mogao biti razlog tome? Zabrinuti smo. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

različite zjenice
Dean Šarić
Poštovana,

postoji nekoliko sindroma vezanih za autonomni živčani sustav koji mogu raditi ovakav problem. Najčešće je riječ o bezazlenom nalazu, no svakako treba obaviti pregled dječjeg oftalmologa.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

sedam + 20 =

Back to top button