Što može uzrokovati zamućen vid oba oka naizmjenično?

Poštovani doktore, u posljednjih par mjeseci javlja mi se zamućen vid oba oka naizmjenično, češće lijevog oka. Zamućenju, koje varira po intenzitetu, prethodi napad osjećaja jakog pečenja oba oka, suzenje, bockanje i bol kod onog oka na koje od tog momenta slabije vidim. Posljednji put se javilo i blago crvenilo i osjetljivost na svjetlost. Ovo se događa sve učestalije i zamućenje traje sve duže. Nemam dioptriju, niti sam koristila leće. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

zamućen vid oba oka naizmjenično
Dean Šarić
Poštovani,

sve što ste naveli ukazuje na suhoću očiju u podlozi tegoba. Terapija suhoće je zahtjevna i svakako zahtijeva oftalmološki nadzor.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

osam − 3 =

Back to top button