Poteškoće s kroničnim blefarokonjunktivitisom

Poštovanje doktore. Ja imam problema s blefarokonjunktivitisom već par godina i posjećivao sam brojne doktore, ali nikako da me izliječe. Davali su mi kapi, masti, čak sam dobio i injekciju u sluznicu i nakon određene terapije to prođe, ali poslije nekoliko tjedana to se opet vrati. Mene bi zanimalo kako bih ja mogao riješiti ovaj problem? Sada kao privremeno ublažavanje koristim Maxitrol kapi koje mi pomažu određeno vrijeme ali ne mogu otkloniti bolest. Ona mi se javlja u vrijeme peluda pa zna trajati do jeseni, čak i do zime. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

dean šarić, kronični konjunktivitis, blefarokonjunktivitis
Dean Šarić
Poštovani,

Rješavanje kroničnog blefarokonjunktivitisa jedan je od težih problema, kako ste i rekli upala se brzo vrati. Potrebno je provesti kombiniranu lokalnu i sistemsku terapiju sa mehaničkim čišćenjem sekreta sa ruba vjeđa. Svakako uz kontrolu oftalmologa. Nikako ne koristiti Maxitrol bez kontrole.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button