Natečene vjeđe ujutro – što može biti uzrok?

Poštovani doktore, svako jutro se budim s natečenim vjeđama na oba oka, te to traje tijekom cijelog dana do sljedećeg, tj. ne prestaje. Isto tako ujutro se pojavi u oba oka mala količina bijele sluzi. Prije par tjedana to se događalo samo ujutro a tijekom dana se smanjivalo i to tako traje već 3-4 godine. Počeo sam obavljati pretrage čim je počelo, ali ništa nisu otkrili, ni uzrok ni lijek.

Otišao sam kod privatnog doktora (različitog – dva puta) i oba su rekli da je to zbog intolerancije na hranu. Ja sam se pridržavao toga, ali se ništa nije promijenilo. Što može biti uzrok i postoji li rješenje za natečene vjeđe? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

natečene vjeđe
Dean Šarić
Poštovani,

što se očiju tiče Vaši simptomi upućuju na suhoću očiju, no to treba provjeriti i sukladno nalazima liječiti. Također bi trebalo obaviti minimum laboratorijskih pretraga da se provjeri funkcija bubrega, jetre i drugo.

Srdačan pozdrav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

devetnaest − 11 =

Back to top button