Zaustavljanje keratokonusa Crosslinking terapijom?

Poštovani, molio bih Vas pojašnjenje. Da li Crosslinking terapija usporava ili zaustavlja keratokonus s obzirom na različite informacije (ako imate neke svoje statistike kao uvaženi liječnik)? I ako napreduje bolest, postoji li neki vremenski interval, s obzirom na informaciju da su transplantacije neizbježne s obzirom na dob (momak 23 godine). Hvala od srca.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Crosslinking, Crosslinking terapija, Crosslinking laser
Dean Šarić
Poštovani,

crosslinking u potpunosti zaustavlja progresiju keratokonusa, čak se vrijednosti keratometrije nešto poboljšaju. Nakon ovog zahvata keratoplastika sigurno neće biti potrebna.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

deset − 9 =

Back to top button