Kako izliječiti gnojnu točkicu na kapku koja se stalno vraća?

Poštovani doktore, imam dijete od 5 godina i već ima dvije godine isti problem. Vodila sam je privatno kod doktora, dobila je uvijek antibiotik u masti i kapima. Rekli su da je i dalekovidna, da treba nositi naočale, ali unatoč svemu njoj se opet pojavljuje isto već duže vrijeme. Na kapku bude kao gnojna točkica i dugo traje, bude tvrda. Šaljem vam sliku.

Gnojna točkica na kapku

Antibiotik joj pomogne, ali se opet vrati i tako na oba oka. Nekad jedno, nekad drugo. Imala je to prošle godine u 7 mjesec, onda opet u 12 mjesec, i sada opet isti problem. Ne znamo više što da radimo, kome da se obratimo? Želim čuti vaše mišljenje! Hvala vam unaprijed.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

gnojnu točkicu na kapku
Dean Šarić
Poštovana,

riječ je o upalama žlijezda vjeđa. U nekom periodu razvoja mogu biti učestalije. Možete pokušati s povremenim toplim oblozima kako bi potakli žlijezde na lučenje. Također je bitna higijena vjeđa. Vrlo oprezno i nježno brisanje korijena trepavica vlažnim tupferom ili čistom maramicom umočenom u fiziološku otopinu. Ukoliko i dalje dijete ima učestale upale trebalo bi ipak napraviti laboratorijsku obradu (šećer u krvi, krvna slika itd.), naravno u dogovoru s pedijatrom.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

jedan × 1 =

Back to top button