Što je uzrok bolovima u očima i suzenju pri radu na računalu?

Poštovani, otkad sam počela raditi posao koji se većinom obavlja na računalu počela sam osjećati i bolove u očima. Točnije oči mi često suze i nakon radnog vremena osjećam težinu na kapcima, te mi je teško držati oči otvorenima. Bila sam u bolnici na pregledu, te mi je nalaz uredan i sve je u redu. Nemam dioptriju. Čula sam za naočale koje štite oči od negativnih utjecaja računala na vid, pa me zanima da li su te naočale dobre, te da li ih se isplati nositi? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

bolovi u očima suzenje
Dean Šarić
Poštovana,

mislim da je pretežni problem suhoća očiju. Prije nabavljanja naočala koristite umjetne suze. Kod dugotrajnog rada na računalu napravite pauzu svakih sat vremena i kapnite umjetne suze. Obratite pažnju ima li poboljšanja.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

šesnaest − 15 =

Back to top button