Bol u oba oka, peckanje i osjetljivost na svjetlost?

Poštovani doktore, moj problem je bol u oba oka i peckanje, kao da mi trunje stoji u oba oka, te zbog toga imam i tikove koji već prelaze u naviku. Smeta mi i svjetlost. Na suncu gledam sa polu zatvorenim očima, ne mogu ih skroz otvoriti. TV gledam u mraku jer mi je jedino tako ok da mogu čitati bez boli i peckanja. Da li postoji neki drugi pregled koji bih mogla odraditi, jer sam par puta išla kod očnog doktora? Širene su zjenice, provjeren očni tlak i kažu sve je ok. A meni ovo traje godinama, s tim što se jedno vrijeme smiri pa opet počne. Hvala unaprijed.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

bol u oba oka, peckanje, osjetljivost na svjetlost
Dean Šarić
Poštovana,

teško je sa sigurnošću reći bez pregleda, no moguće je da je riječ o suhoći očiju te posljedičnim osjećajem nelagode i fotofobije. Također je potrebno isključiti alergijske promjene. Svakako otiđite na oftalmološki pregled da se naprave potrebne pretrage.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

2 × 4 =

Back to top button