Zašto mi oči suze kada je hladno i kada ima vjetra?

Poštovani doktore, molio bih Vas odgovor na pitanje. Zašto mi oči suze, peckaju, te čak povremeno imam osjećaj da imam nekog trunja u očima? Posebno mi suze oči kada je hladno i kada ima vjetra. Kada sam u zatvorenom prostoru i zatvorim kapke isto suze, te kada zatvorim kapke i stisnem prstima oči osjetim bol na oku i idu suze. Vid imam odličan i ne nosim naočale, jer idem svake tri godine na liječnički pregled. Alergiju na razna cvjetanja nisam imao. Molim Vas za savjet.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

oči suze vjetar hladnoća
Dean Šarić
Poštovani,

najvjerojatnije je riječ o sindromu suhog oka i svim posljedicama stanja, no to svakako treba potvrditi na oftalmološkom pregledu.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

2 Komentara

  1. Postovanje imam sina 19mes. od rodjenja mu suze oci i pojavljuje se jako crvenilo oko oka tackice crvene na celu i slepoocnici…. Da napomenem u porodilistu su nam dali hloramfenikol mast sedam dana da se maze bez ikakvog obavestenja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

četiri × jedan =

Back to top button