Što znači vaskularna malformacija krvnih žila očne duplje?

Poštovani doktore, sin mi je rođen prije 9 godina i na rođenju na jednom oku mi je rečeno da mu je vjerojatno pukao kapilar na oku. Bjeloočnica mu je blago roskasta. Tako je od rođenja. Vodila sam ga nekoliko puta kod očnih doktora, kontrolirali su mu dioptriju i sve je bilo u redu. Nitko mi nije rekao ništa konkretno. Danas je obavljen pregled kod drugog doktora i on je isto ispitao očno dno te je sve u redu, vid u redu. Rekao je da bi trebalo obaviti NMR orbita s angiografijom, i da je moguće da se radi o vaskularnoj malformaciji krvnih žila očne duplje – variksi. Molim vas možete li mi reći nešto detaljnije o tome, jako sam zabrinuta? Unaprijed zahvalna.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

vaskularna malformacija krvnih žila očne duplje
Dean Šarić
Poštovana,

ako je tako kako Vam je rekao posljednji kolega onda nemate brige. Riječ je o slučajnom nalazu malformacije krvnih žila (razvoj krvnih žila koje nisu uobičajene), a želi se isključiti neki ozbiljniji problem u budućnosti. Obzirom da je u više navrata nalaz oka bio uredan mirno spavate.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

sedam + 19 =

Back to top button