Oticanje gornjih kapaka

Poštovani, imam već 2 mjeseca problem sa oticanjem gornjih kapaka koji se jako zacrvene, svrbe i peku. Otok se širi od unutarnjeg kuta oka prema sljepoočnici i povremeno dolje na obraze. Ima poboljšanja i pogoršanja, no nikako da prođe uz antihistaminike koje već pijem 1 mjesec (doktorica misli da je alergija). Pila sam Letizen, sada pijem ujutro Sinalerg, a navečer Belodin. Krvna slika mi je uredna. U 1. mjesec sam imala ječmenac na lijevom oku (prvi put). Ne koristim nikakve kapi za oči, niti mast jer moja doktorica smatra da oko nije upaljeno i da ne treba. Na svoju ruku sam probala mazati gornje kapke kada oteknu, svrbe i peku sa Chloramphenicolom, no ne poboljšava situaciju. Zadnjih par dana ne pijem ništa i stanje je opet gore. Imam 49 godina, nosim naočale -2,5, samo za gledanje na daleko. Na blizu skidam naočale jer mi smetaju i bolje vidim bez njih, te čitam bez naočala (cilindara nemam). Ako mi možete dati kakav savjet? Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

oticanje gornjih kapaka, oticanje gornjeg kapka
Dean Šarić
Poštovana,

mislim da je riječ o nekom tinjajućem kroničnom blefaritisu. Također treba isključiti alergiju. Svakako se obratite liječniku za drugo mišljenje.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

3 × pet =

Back to top button