Može li se operativnim zahvatom liječiti blefarospazam?

Poštovani doktore, molim Vas za savjet. Bolujem od blefarospazma, kapci mi se nekontrolirano sami spuštaju i veći dio dana su mi oči zatvorene. Liječim se kod neurologa terapijom Lyrice, Rivotril, te Amyzol tabletama, ali ne pomaže. Primio sam i Botulin injekcije drugi put ove godine i sad već nakon 2 mjeseca gube djelovanje. Zanima me može li se operativnim zahvatom liječiti blefarospazam? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

blefarospazam
Dean Šarić
Poštovani,

u pravilu ne, jer bi mogli završiti s još više komplikacija. Liječenje botulin toksinom bi trebalo dati dulje rezultate u liječenju blefarospazma, najmanje 5-6 mjeseci.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dvadeset − 1 =

Back to top button