Digitalizacija u optici

Tehnološki razvoj oblikuje mnoge aspekte naših života, a dobrobiti digitalizacije sve više mogu osjetiti optičarske trgovine. U digitaliziranoj optici kupnja nije samo bolje iskustvo, već je i rad tamošnjih zaposlenika olakšan ubrzanom administracijom, manjim brojem pogrešaka, prijenosom podataka između instrumenata ili vizualnim sadržajem koji prikazuje prednosti proizvoda.
0 Shares

Online rezervacija termina

Online rezervacija termina, koja je besplatna za sve hrvatske optike, omogućuje rezervaciju termina u bilo koje doba dana. Sustav za zakazivanje termina šalje podsjetnik o nadolazećem pregledu, bilo putem e-maila ili SMS-a, čime nas spašava od potencijalnih neugodnosti.

Međutim, online rezervacija termina je korisna i za stručnjaka koji radi pregled, jer može unaprijed vidjeti svoje preglede u Google kalendaru te planirati dan i pauze. Ako optika želi više kupaca, svoje online oglase može usmjeriti na rezervacije termina, tako da može postići veću stopu konverzije.

Digitalizacija pregleda vida

Prednost digitalizacije je što su mjerni instrumenti povezani sa softverom, pa se mjerenja odmah prikazuju na tabletu ili računalu stručnjaka. Rezultat je manje ručne administracije, više pozornosti i bolja usluga za kupce.

Ali najveća prednost digitalizacije pregleda je što optika kasnije brzo dolazi do naših rezultata pregleda, te može pratiti promjenu našeg vida tijekom sljedećih pregleda.

Danas postoji informatički sustav u kojem optičari mogu prilagoditi protokol pregleda prema vlastitim potrebama, kako bi učinkovito i dovoljno detaljno zabilježili sve oftalmološke, optometrijske ili funkcionalno optometrijske podatke.

Učinkovita prodaja naočala

Moderni informatički sustavi pomažu u evidentiranju narudžbi naočala, mogu pripremiti ponude cijena u nekoliko sekundi na temelju ugrađenih digitalnih kataloga. Osim toga, provjerava se narudžba kako bi se vidjelo može li se odabrana leće proizvesti s navedenim vrijednostima loma i u promjeru potrebnom za okvir.

Digitalnim alatima moguće je vizualno prikazati pojedine tehnologije i inovacije, tako da razlika u cijeni između pojedinih vrsta leća i premaza, koja često nije mala, postane svima razumljiva.

Najmoderniji programi kao što je Clearvis.io također pomažu optikama da proizvođačima mogu slati narudžbe za leća s nekoliko klikova, čime se smanjuju administrativni tereti i ubrzava se isporuka.

Optika bez papira

Digitalizacija ne samo da povećava učinkovitost, već može pomoći i u zaštiti našeg planeta. Neki programi mogu poslati rezultat pregleda, narudžbenicu naočala ili jamstveni list, tj. nema potrebe ispisivati na papir.

Prethodno spomenuti sustav Clearvis.io također je u mogućnosti slati sve dokumente e-mailom, ali osim toga, zahvaljujući ugrađenoj funkciji fiskalizacije – sukladno hrvatskom zakonodavstvu – također je u mogućnosti slati račune i R1 račune e-mailom. Na ovaj način optika može uštedjeti ne samo na trošku tiskanja ili printanja, nego i na najmu fiskalne blagajne.

Širenje digitalizacije

Iako je digitalizacija optika još uvijek u tijeku, sve više optika ima online rezervacije termina i odgovarajući softver. Za nas može biti dobra vijest da proces podržava i Europska unija s programom Digitalna Europa, pa možemo očekivati da ćemo u budućnosti moći kupovati u sve više optika u modernim uvjetima. Proces je dodatno potpomognut činjenicom da je dostupno besplatno savjetovanje za optike koje se žele digitalizirati i dalje se razvijati.

0 Shares
Oglas

Promo

Sponzorirani sadržaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dva × 2 =

Back to top button