Poliklinika Ghetaldus, Osijek

AdresarOftalmologijaOsijek Poliklinika Ghetaldus


Adresa Hrvatske Republike 43,
31000 Osijek
Telefon 031 214 831
Web www.ghetaldus.hr
E-mail info@ghetaldus.hr


O nama


Poliklinika Ghetaldus osnovana je 18.03.1994. godine kao privatna oftalmološka zdravstvena djelatnost komplementarna Ghetaldus optici. Danas Poliklinika Ghetaldus u svom sastavu ima oftalmološke ordinacije diljem Republike Hrvatske. U nekim svojim podružnicama funkcionira čisto privatno, dok u drugima ima organizirane timove koji imaju ugovorni odnos s HZZO-om. Poliklinika Ghetaldus trenutno zapošljavaju 19 liječnika specijalista oftalmologa i 20 medicinskih sestara. Tri mlada liječnika trenutačno je na specijalizaciji oftalmologije s optometrijom.

Stručno osoblje Poliklinike spremno je pružiti sve oftalmološke usluge našim klijentima u skladu s najsuvremenijim svjetskim trendovima, od najjednostavnijih – određivanja naočala, pa sve do operacijskih zahvata.

Sve oftalmološke ordinacije Poliklinike Ghetaldus opremljene su najsuvremenijom oftalmološkom opremom. U strategiji razvoja djelatnosti Poliklinike, osim ulaganja u najsuvremeniju oftalmološku opremu ulažemo i u stalno usavršavanje naših liječnika specijalista oftalmologa omogućujući im prisustvo na domaćim i stranim oftalmološkim kongresima, te raznim tečajevima i simpozijima u Hrvatskoj i inozemstvu, kako bismo ujedno doprinijeli širenju naših subspecijalističkih oftalmoloških djelatnosti.

Opća oftalmologija

U svakoj od naših ordinacija na temelju općeg oftalmološkog pregleda utvrđuje se glavni razlog dolaska pacijenata na pregled, postavlja se dijagnoza bolesti ili stanja i primjenjuje potrebno liječenje ili refrakcijsko pomagalo (naočale ili kontaktne leće). Poliklinika Ghetaldus najuže surađuje s najvećom optičkom kućom u Hrvatskoj Ghetaldus optikom, te zajedničkim klijentima na jednom mjestu u našim optičko oftalmološkim centrima pruža kompletnu uslugu. U slučaju potrebe pacijentima su na raspolaganju i naše subspecijalističke ordinacije.

Kontaktne leće

Ukoliko imate želju nošenja kontaktnih leća ili pak za to postoji medicinska indikacija, u većini naših oftalmoloških ordinacija možete obaviti pregled i za kontaktne leće. Paleta kontaktnih leća je vrlo široka, kako po materijalu od kojeg je leća izrađena (RGP tvrde plinopropusne ili mekane leće), tako i po dužini trajanja (godišnje, zamjenske ili dnevne leće), ili vrsti izrade samih leća (obične sferne leće plus i minus dioptrije ili torične leće za pacijente s astigmatizmom). U našoj ponudi imamo i leće u boji.

Dječja oftalmologija i ordinacija za strabizam – Dom zdravlja Siget

Djeca su posebno osjetljiv dio populacije koji je često nedovoljno obuhvaćen ranim preventivnim pregledima u dobi od 3-4 godine, kao i pregledima kada su problemi s vidom već izraženi kroz simptome strabizma (škiljavosti), slabovidnosti, glavobolja, treptanja itd. Posebnu pažnju treba obratiti na strabizam kao grešku položaja očiju koji u dječjoj dobi ima veliku učestalost oko 6% i često se doživljava samo kao estetski nedostatak, iako ga vrlo četo prate različiti poremećaji vida.

Mali operacijski zahvati – Dom zdravlja Siget

U Poliklinici Ghetaldus možete obaviti i male operacijske zahtjeve na oku i vjeđama uz primjenu lokalne anestezije (ječmenci, manje tumorozne tvorbe, potkožne masne nakupine, odstranjenje suviška kože i masnih jastučića, poremećaj položaja ruba vjeđa i slično).

Stražnji segment oka – retinološka ambulanta i kabinet za laser (Trg bana J. Jelačića 15)

Spektar bolesti i stanja oka koja zahtijevaju specifičnu retinološku dijagnostiku i terapijski tretman vrlo je raznolik. Najčešći pacijenti koji iste zahtijevaju su dijabetičari, hipertoničari te osobe s izraženom kratkovidnošću. Dijabetičari su osobe koje zahtijevaju stalne i redovite kontrole vida i očne pozadine, a kasnije u slučaju pojave komplikacija pravodobno i permanentno liječenje prvenstveno u vidu laserskih tretmana. Ambulanta za stražnji segment oka opremljena je suvremenim aparatima za vizualizaciju stražnjeg segmenta oka i digitalnom kamerom za fluoresceinsku angiografiju te diodnim fotokoagulacijskim laserom.

Kontrola očnog tlaka

U svim našim ordinacijama možete kontrolirati i tretirati povišeni očni tlak, te dobiti savjete u svezi daljih kontrola i prevencije potencijalnoga gubitka vida.

Ako vam je ovaj tekst bio koristan podjelite:
Optical Express Božićni popust


Pošalji komentarComplete otopina za kontaktne lece

Adresar

Pronađi očnu ordinaciju!
Pronađi očnu optiku!

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!

anatomija oka, dijelovi oka
testovi za vid, testiranje vida, provjera vida
pojmovnik optika, optometrija, oftalmologija, astigmatizam, naočale, kontaktne leće, očni tlak
Complete otopina za kontaktne lece
Dea Lens Project Nidek

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!