Poliklinika Ghetaldus, Daruvar

AdresarOftalmologijaDaruvarPoliklinika Ghetaldus


Adresa Trg kralja Tomislava 13,
43500 Daruvar
Telefon 043 440 560
Web www.ghetaldus.hr
E-mail info@ghetaldus.hr


O nama


Poliklinika Ghetaldus osnovana je 18.03.1994. godine kao privatna oftalmološka zdravstvena djelatnost komplementarna Ghetaldus optici. Danas Poliklinika Ghetaldus u svom sastavu ima oftalmološke ordinacije diljem Republike Hrvatske. U nekim svojim podružnicama funkcionira čisto privatno, dok u drugima ima organizirane timove koji imaju ugovorni odnos s HZZO-om. Poliklinika Ghetaldus trenutno zapošljavaju 19 liječnika specijalista oftalmologa i 20 medicinskih sestara. Tri mlada liječnika trenutačno je na specijalizaciji oftalmologije s optometrijom.

Stručno osoblje Poliklinike spremno je pružiti sve oftalmološke usluge našim klijentima u skladu s najsuvremenijim svjetskim trendovima, od najjednostavnijih – određivanja naočala, pa sve do operacijskih zahvata.

Sve oftalmološke ordinacije Poliklinike Ghetaldus opremljene su najsuvremenijom oftalmološkom opremom. U strategiji razvoja djelatnosti Poliklinike, osim ulaganja u najsuvremeniju oftalmološku opremu ulažemo i u stalno usavršavanje naših liječnika specijalista oftalmologa omogućujući im prisustvo na domaćim i stranim oftalmološkim kongresima, te raznim tečajevima i simpozijima u Hrvatskoj i inozemstvu, kako bismo ujedno doprinijeli širenju naših subspecijalističkih oftalmoloških djelatnosti.

Opća oftalmologija

U svakoj od naših ordinacija na temelju općeg oftalmološkog pregleda utvrđuje se glavni razlog dolaska pacijenata na pregled, postavlja se dijagnoza bolesti ili stanja i primjenjuje potrebno liječenje ili refrakcijsko pomagalo (naočale ili kontaktne leće). Poliklinika Ghetaldus najuže surađuje s najvećom optičkom kućom u Hrvatskoj Ghetaldus optikom, te zajedničkim klijentima na jednom mjestu u našim optičko oftalmološkim centrima pruža kompletnu uslugu. U slučaju potrebe pacijentima su na raspolaganju i naše subspecijalističke ordinacije.

Kontaktne leće

Ukoliko imate želju nošenja kontaktnih leća ili pak za to postoji medicinska indikacija, u većini naših oftalmoloških ordinacija možete obaviti pregled i za kontaktne leće. Paleta kontaktnih leća je vrlo široka, kako po materijalu od kojeg je leća izrađena (RGP tvrde plinopropusne ili mekane leće), tako i po dužini trajanja (godišnje, zamjenske ili dnevne leće), ili vrsti izrade samih leća (obične sferne leće plus i minus dioptrije ili torične leće za pacijente s astigmatizmom). U našoj ponudi imamo i leće u boji.

Dječja oftalmologija i ordinacija za strabizam – Dom zdravlja Siget

Djeca su posebno osjetljiv dio populacije koji je često nedovoljno obuhvaćen ranim preventivnim pregledima u dobi od 3-4 godine, kao i pregledima kada su problemi s vidom već izraženi kroz simptome strabizma (škiljavosti), slabovidnosti, glavobolja, treptanja itd. Posebnu pažnju treba obratiti na strabizam kao grešku položaja očiju koji u dječjoj dobi ima veliku učestalost oko 6% i često se doživljava samo kao estetski nedostatak, iako ga vrlo četo prate različiti poremećaji vida.

Mali operacijski zahvati – Dom zdravlja Siget

U Poliklinici Ghetaldus možete obaviti i male operacijske zahtjeve na oku i vjeđama uz primjenu lokalne anestezije (ječmenci, manje tumorozne tvorbe, potkožne masne nakupine, odstranjenje suviška kože i masnih jastučića, poremećaj položaja ruba vjeđa i slično).

Stražnji segment oka – retinološka ambulanta i kabinet za laser (Trg bana J. Jelačića 15)

Spektar bolesti i stanja oka koja zahtijevaju specifičnu retinološku dijagnostiku i terapijski tretman vrlo je raznolik. Najčešći pacijenti koji iste zahtijevaju su dijabetičari, hipertoničari te osobe s izraženom kratkovidnošću. Dijabetičari su osobe koje zahtijevaju stalne i redovite kontrole vida i očne pozadine, a kasnije u slučaju pojave komplikacija pravodobno i permanentno liječenje prvenstveno u vidu laserskih tretmana. Ambulanta za stražnji segment oka opremljena je suvremenim aparatima za vizualizaciju stražnjeg segmenta oka i digitalnom kamerom za fluoresceinsku angiografiju te diodnim fotokoagulacijskim laserom.

Kontrola očnog tlaka

U svim našim ordinacijama možete kontrolirati i tretirati povišeni očni tlak, te dobiti savjete u svezi daljih kontrola i prevencije potencijalnoga gubitka vida.

0 Shares
Oglas

Optometrija.net

Autori sadržaja na portalu Optometrija.net su isključivo stručne osobe – oftalmolozi, optometristi i optičari. Medicinski sadržaj je informativnog karaktera, te nije zamjena za savjet liječnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

osam + 12 =

Back to top button