Dolce&Gabbana kolekcija naočala “Sicilian Carretto”

Dolce&Gabbana naočale 2016, naočale dolce gabbana

Dolce&Gabbana donosi priču o avanturama srednjovjekovnih vitezova. Motivi kolekcije ukorijenjeni su u drevnim tradicijama Sicilije; otoka s kojim Domenica Dolcea i Stefana Gabannu vežu neraskidive veze, otoka koji je njihov beskrajni izvor inspiracije. Tradicionalno kazalište lutaka i marioneta s likovima poput srednjovjekovnih vitezova i njihovih dama, proslavljena zaprega i sicilijanski kotač, sastavni su dijelovi estetike Dolce&Gabbana.

Ograničena serija

Ove su skupocjene sunčane naočale proizvedene u samo stotinu primjeraka. Izrađene su od Canaletto oraha, a reljefne su minijature ručno oslikali vrsni majstori.

Detalji tradicionalne zaprege istaknuti su dvama slojevima bijele i žute boje, postupkom koji je zahtijevao puno vremena, predanog rada i pažnje. Ove sunčane naočale otkrivaju istinsku posvećenost detaljima: reljefne dekoracije s prednje strane prvo su obojene u crveno sa žutim motivima, zatim se dodaju plava, zelena i narančasta, slijedeći precizan ritual nanošenja boja koji propisuje sicilijanska tradicija. Poput starinskih zaprega, svaki je par naočala poseban: ruka dekoratera čini svaki model potpuno jedinstvenim.

Ove sunčane naočale iz ograničene serije imaju sivo obojene leće te logo Dolce&Gabbana ugraviran na zlatnoj pločici s unutarnje strane ručkice. Dolaze u kutiji koja je u potpunosti presvučena tkaninom s uzorkom sicilijanske zaprege.

Stotinu modela bit će dostupno u buticima marke Dolce&Gabbana te probranim trgovinama diljem svijeta.

Dolce & Gabbana 2016 limited edition naocale

Ovu posebnu kolekciju ”Sicilian Carretto” nadahnula je, kao što joj i ime kaže, u svakom pogledu posebna sicilijanska zaprega. Svaki okvir dolazi prikladno zapakiran u etui koji krasi prepoznatljiv uzorak tipičan za kolekciju.

DG 4278

Ove sunčane naočale od jednobojnog acetata čuvaju prepoznatljiv dizajn drvenih ručkica: reljefne su dekoracije oslikane preko plavo-bijelih prugica. Prednji je dio dostupan u četiri boje s gradualnim lećama: crnoj sa sivim lećama, plavoj s odgovarajućim plavim lećama, bijeloj s lećama boje konjaka te mliječno narančastoj sa sivim lećama.

Dolce & Gabbana naocale 2016 DG 4278

DG 4277

Boje sicilijanske zaprege glavni su motiv ovih metalno-acetatnih sunčanih naočala, mačkastog oblika nadahnutog 1950-ima. Dostupne su u pet kombinacija s Carretto-uzorkom s vanjske ili unutarnje strane: uzorak izvana, crna iznutra i plave gradualne leće; crna izvana, uzorak iznutra i sivo obojene leće; crvena izvana, uzorak iznutra i smeđe gradualne leće; žuta izvana, uzorak iznutra i popratne leće; havana izvana, uzorak iznutra i smeđe gradualne leće.

Dolce & Gabbana suncane naocale 2016 DG 4277

DG 3247

Dioptrijske naočale u kolekciji Sicilian Carretto izrađene su od kombinacije acetata i metala. Živopisni uzorci dostupni su u četiri različite verzije koje ističu koloristički kontrast vanjskih i unutrašnjih površina okvira: crna, crvena i havana izvana s dekoracijom iznutra, odnosno dekoracija izvana i plava boja iznutra.

Dolce & Gabbana 2016 dioptrijeske naocale DG 3247

Ako vam je ovaj tekst bio koristan podjelite:
Operacija mrene pregled popust


Pošalji komentarComplete otopina za kontaktne lece

Adresar

Pronađi očnu ordinaciju!
Pronađi očnu optiku!

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!

anatomija oka, dijelovi oka
testovi za vid, testiranje vida, provjera vida
pojmovnik optika, optometrija, oftalmologija, astigmatizam, naočale, kontaktne leće, očni tlak
Complete otopina za kontaktne lece
Dea Lens Project Nidek

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!